Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Jinín den první

Velmi dlouho se diskutovalo o kvalitě tohoto dvoudenního závodu. Po odjetém prvním dnu můžeme konstatovat, že i přes velmi vysoké teploty se první den zakončil ke spokojenosti všech. Již od rána na trať padaly provazy vody a celý den jsme skoro neviděli obláček prachu.

 

Den odstartovali junioři

Ti si vychutnali jinínské bláto dosyta, jelikož trať byla po nočním kropení opravdu dobře prosycena. V kvalifikačním tréninku třídy 85ccm s přehledem zvítězil Petr Polák, před druhým Rene Hoferem. Třetí pozici obsadil Jiří Matějec. Oba hlavní závody tuto třídu čekají až dnes.

Kompletně odjeto má již třída 50 a 65ccm. V 65tkách si nejlépe vedl náš nerychlejší reprezentant Radek Větrovský, který v obou jízdách ujel druhému Martinu Venhodovi o 15 sekund. Třetí místo si v obou jízdách odvezl Matyáš Chlum.

Padesátky byly pro diváky skvělým zpestřením. Velké souboje na trati, doprovázelo mohutné povzbuzování tatínků a strach maminek. Smůlu měl Matěj Skořepa, který první jízdu vyhrál ale v druhé nedojel. Tím přišel o celkové prvenství. Celkově vyhrál Julius Mikula, dvěma druhými místy, druhý byl Antonín Kabát a třetí Noel Zanocz.

 

Senioři odjeli kvalifikace

Ženy se po ranních problémech na proskakovácích s tratí porvaly hrdinně. Dokonce to vypadalo, že Barbora Laňková, která se neustále zrychluje, překoná i Lucii Simonovou. Dlouho kvalifikaci vévodila, ale Simonová si svoji pozici nakonec uhájila. V posledním kole zajela rychlý čas Jana Antošová a vyhoupla se až na druhé místo. Odsunula Laňkovou na třetí místo a Kristýnu Vítkovou na čtvrté.

Terminátor, jak v depu nazývají Martina Žeravu, jede i v Jiníně obě třídy. Veterány suverénně ovládl a druhému Jindřichu Hrabicovi nadělil 7 vteřin. Třetí byl Ladislav Mikas.

Kvalifikace MX2 byla kořistí Sulivana Jaulina. Ten na první místo skočil až v závěru kvalifikace, když překonal týmového kolegu Bence Szvobodu. Třetí místo si online casino klidnou jízdou zajistil lídr seriálu Tomáš Šimko. Prvním Čechem byl překvapivě čtvrtý Milan Špičák, před pátým Martinem Krčem.

Nejnapínavější byla kvalifikace MX1. V té jsme viděli i jednoho z našich nejlepších motokrosařů Filipa Neugebauera, který u nás předvede letos poprvé. Kvalifikace však vypadala, jako sólo pro Martina Michka, za ním se dlouho držel Filip Neugebauera a třetí byl Jára Romančík. Lídr seriálu Marek Sukup byl až šestý. Pak si ale kluci našli ideální stopu a začaly padat opravdu rychlé kola. To nejrychlejší padlo až v úplně posledním a jeho vlastníkem byl Marek Sukup. O půl vteřinky za ním byl Michek a třetí Florent Richier. Čtvrtý Neugebauer a pátý Romančík.

Časy jsou velmi vyrovnané a na jinínské jednokolejce bude záležet především na startu.

 

IMG 5264

IMG 5268

IMG 5321

IMG 5336

IMG 5411

IMG 5568