Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pár minut s Martinem Krčem

 Martine, moc se o tom nemluví, ale ty také letos jezdíš hodně zahraničních závodů. Kde závodíš a jak se ti tam dařilo?

Kromě MMČR jsem závodil také v německém ADAC a v Maďarsku na třistapadesátce. V ADAC se mi dvakrát podařilo dojet druhý, což je pro mě velmi slušný výsledek. V konečném hodnocení jsem skončil na 8. místě, i když jsem nejel dva závody. V Maďarsku se nedařilo dle představ. Na třipade jsem toho moc nenajezdil a navíc jsme celou dobu bojovali s podvozkem. Nakonec z toho bylo druhé místo za Bencem Szvobodou.

 

V Maďarsku tedy jezdíš na Husqvarně třistapadesát. Jaký je to rozdíl oproti tvé dvěstěpadesátce v MMČR? Co ti sedí lépe?

Rozdíl v nich určitě je, podle mě ale ne tak velký. Třipade vyžaduje trošičku odlišný styl jízdy než dvěstěpadesátka. Mně ale víc vyhovuje právě dvěstěpadesátka, cítím se na ní lépe.

 

krc

 

Letos je to v MX2 docela řežba, koho ze soupeřů je nejtěžší předjet?

V MX2 není nikdo, kdo by se mi vyloženě špatně předjížděl. V MMČR je asi 7 lidí, kteří mohou s přehledem vyhrát jízdu. Je to velmi vyrovnané a záleží na tom, kdo jak odstartuje, jakou má aktuální formu, nebo kdo trefil nastavení motorky. Hezky je to vidět na výsledcích, není problém jednu jízdu vyhrát a ve druhé být třeba sedmý.

 

Jak to vidíš příští sezónu? Uvidíme tě ještě na „malé“?

Určitě mě uvidíte na malé motorce. Chtěl bych jet MMČR a zahraniční závody pouze na 250. Příští rok už nebudu střídat malou a velkou motorku.

 

Máš nějaký cíl, za kterým si v kariéře jdeš?

Cíl asi žádný nemám. Chtěl bych pořád závodit a pokud možno být co nejlepší. Samotného mě zajímá, na co mám a kam až jsem schopný se dostat. Snažím se do toho dávat vždy 100 % a věřím, že když se mi bude dařit, mohl bych patřit k těm nejlepším v ČR a sbírat snad i nějaké světové body.

 

Co vlastně děláš v normálním životě? Nebo jsi povoláním motokrosař?

Letos v květnu jsem odmaturoval a ani nevím, jak jsem se dostal na vysokou školu fakultu tělesné kultury. Takže jsem zatím student, ale určitě nebudu školu upřednostňovat před závoděním. Když budu mít možnost živit se motokrosem, tak do toho půjdu. To je přesně to, co chci!

 

Pokud bys nejezdil motokros, k jakému sportu máš nejblíže?

Těžko říct, jsem docela multifunkční sportovec. Bavil by mě asi bikros, atletika, triatlon nebo plavání.

 

krc1 lh

foto: Lenka Hřivová http://lenkahrivova.com/

 

Kromě toho, že jsi skvělý závodník, máš i rodinné úspěchy. Chtěl bys, aby tvoje dcera jednou jezdila motokros?

Určitě by mě bavilo ji to naučit a předat zkušenosti, co mám. Ale je mi to jedno. Rozhodně chci, aby sportovala a budu ji podporovat v tom, co ji bude bavit.

 

Martine, díky za rozhovor.

Taky děkuji. Chtěl bych poděkovat týmu SZA racing, všem sponzorům, trenérovi, rodině a lidem, kteří mi pomáhají.