Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Týmy v Dalečíně

 Buksa/Ados KTM Team

Martin Michek (MX1) dal prvním vítězstvím najevo, že s obhajobou titulu to myslí vážně a i proto se zúčastnil závodu MXGP v Itálii. Odtamtud si odvezl celkové 26. místo.

Sulivan Jaulin (MX2) byl s druhým místem v Lokti spokojen: „Jsem pouze dva body za Bencem, což není velký rozestup. Přiznám se, že na malé motorce jsem nejezdil od posledního závodu, ale cítím se na ní skvěle. V Dalečíně jsem nikdy nestartoval a moc se tam těším. Tým je na mě milý a já se vždy do Česka rád vracím,“ říká Jaulin. Bence Szvoboda (MX2) byl před Dalečínem na písčitém závodě ADAC v Drehně, kde obsadil celkové 9. místo.

Steffi Laier (Ženy) byla jasnou vítězkou v Lokti. Týden před Dalečínem startovala na MS Žen, kde se ji závod nepovedl podle představ a po pádech a nucené zastávce v boxech dokončila na celkovém 11. místě.

 

orion

 

Orion Racing Team

„S úvodním podnikem jsme spokojeni. Výkon Petra Bartoše v první jízdě byl fenomenální a téměř i zvítězil. Před závody Petr absolvoval závod seriálu mistrovství Evropy EMX OPEN, který vyhrál,“ komentuje manažer týmu Petr Kovář. Jonáš Nedvěd měl dobrou úvodní jízdu a v té druhé musel odhodit brýle a celkově skončil na 9. místě. Obdobně jako Bartoš i Nedvěd jel závod EMX OPEN, kde bral druhou příčku. Jana Antošová bohužel z osobních důvodů závody nedokončila a její start v Dalečíně je nejistý. Ivan Černý ve Veteránech obsadil celkovou 5. pozici.

 

Team MAX2

Rudolf Weschta (MX1) naprosto fantastickým stylem vyhrál první závod třídy MX1. Průběžně je na druhém místě pouze čtyři body za Michkem. „V první jízdě mi vše vyšlo. Vybral jsem si startovní pozici blíže k prostředku a venkem jsem se dostal do vedení. V Lokti je to dost kamenité, klouže to, takže je lepší výhodnější jezdit vpředu.Navíc ten tlak mě hnal dopředu,“ vzpomíná Weschta. Před Dalečínem se ještě zúčastnil seriálu ADAC v Drehně, kde bral celkové 25. místo. Na startovním roštu nechyběli stálice David Kosmák, který se vrací po vleklých zdravotních problémech celkovým 16. místem, a Milan Rožec který v Lokti nebodoval.

Ve třídě MX2 startoval junior Jiří Matějec jako jediný na motocyklu o objemu 125 ccm. A proto dvě 18. místa jsou velmi slušným výsledkem. Martin Žerava (Veterán) podal opět perfektní výkon a zvítězil v obou jízdách. Roman Skalka (veterán) si dojel pro celkové 14. místo.

Nikola Hošková (Ženy) nemá na Loket dobré vzpomínky: „Do prvního závodu jsem neměla moc najeto kvůli dvěma operacím stehna. V týdnu před MM ČR jsem teprve skončila s rehabilitacemi a tomu odpovídal i můj výsledek. Každopádně se budu snažit udělat maximum, abych byla v Dalečíně v lepší formě,“ komentuje Hošková.

 

BV Racing

František Smola (MX1) nakonec vynechal úvodní podnik v Lokti z důvodů nedoléčeného zánětu slepého střeva. Na motorce začal jezdit pouze několik dní před úvodním podnikem a tak si svoji premiéru na stroji ČZ EMX 300 nechal až do Dalečína. Michal Bárta (MX1) komentoval závod v Lokti: „První jízdu se mi jelo dobře, ale ke konci mi trochu ztvrdly ruce, takže jsem se propadl. V jízdě druhé jsem upadl a celkově jsem dojel 18.,“ komentuje Bárta. Michal Votroubek si odvezl solidní 10. místo.

 

HTGroup

 

HT Group Racing Team

Václav Kovář (MX1) v Lokti překvapil svojí rychlostí, když vyhrál kvalifikaci. Dobrou výchozí pozici pak v závodě proměnil ve čtvrté a třetí místo.Průběžně je třetí. Před Dalečínem absolvoval závod ADAC v Drehně spolu s Markem Sukupem (MX1). Ten v Německu neměl příliš štěstí, když na startu přetrhl plynové lanko. V MM ČR je průběžně na sedmé pozici.

Naopak v Lokti se dařilo Patriku Liškovi (MX2). Ten jel na stroji MX2 po dlouhé době a již ve druhé jízdě dokázal dojet na pátém místě. Celkově je na šestém místě. Tereza Hromková (Ženy), dojela na celkovém pátém místě.

 

Hulho Motocross Racing Team

Martin Finěk (MX1) je díky výpadku z první jízdy až na průběžném 14. místě. Jasně však ukázal,že je ve velmi dobré formě viz. rozhovor. Jeho týmový kolega Ladislav Červenka skončil na 21. místě.Petr Smítka na závodech chyběl a bude chybět i v Dalečíně.

 

Inter Cars MoToman Team

Tým v novém složení zaznamenal první úspěch na úvodním závodě MM ČR. Michal Buchta (Veterán) si odvezl celkové třetí místo a Lucie Simonová (Ženy) byla dvakrát třetí a průběžně je na čtvrtém místě. Denis Poláš (MX2) nebyl se svým výkonem úplně spokojený a zatím figuruje na 12. místě. Tým absolvoval mezi závody přípravu na závodech krajského přeboru a v Dalečíně by měl již nastoupit i Márk Szöke (MX1).

 

JD191

 

JD 191 KTM Racing Team

Jaromír Romančík (MX1) v Lokti skončil celkově čtvrtý díky horší první jízdě. Mezi závody však absolvoval několik prestižních zahraničních závodů včetně německého ADAC a závodu MS v Itálii. Jeho týmový kolega Tomek Wysocki obsadil v Lokti 8. místo.

Richard Šikyňa (MX2) a Jan Vondrášek (MX2) neměli v Lokti zrovna vydařený závod. Šikyňa po zlomenině ruky skončil celkově 8. a Vondrášek 11.

 

KRTZ

Největší želízko v ohni Milan Špičák (MX2) měl vlažnější úvod sezóny. Průběžně je na 10. pozici, ale sezóna je dlouhá a prostoru pro zlepšení je dostatek. Michal Kadleček (Veterán) zatím recept na Žeravu nenašel a v Lokti bral dvě druhá místa.

 

Yamaha Čepelák Racing Team

Dušan Drdaj (MX2) měl dobrý úvod do sezóny. Z Lokte odjížděl na průběžném čtvrtém místě a svoji formu potvrdil i na německém mistrovství ADAC, kde zajel 10. místo. Tomáš Boček skončil na 21. místě při premiéře na MM ČR.

Zářila však Kristýna Vítková (Ženy), která si odvezla druhé místo, ale stala se nejrychlejší Češkou. Přípravu nepodceňuje a v těžké konkurenci na závodě MS v Itálii obsadila 28. místo.

 

Motosport Chýnov

Kdo se v Dalečíně objeví, shrnul manažer Evžen Zadražil: „Navzdory opravdu silné konkurenci ve třídě Veterán budou V Dalečíně bojovat o vavříny především naše dvě nové zahraniční akvizice Daniel Doppler a Georg Hammerl. Oba v Lokti ukázali, že na to mají. Dále se budou v této třídě snažit získat body Zdeněk Svoboda a Markus Berger. Ve třídě Ženy bychom měli mít tradičně početné zastoupení. Elena Kapsamer a Sarah Schnelzer se budou snažit se svými dvoutakty atakovat TOP5 a dále se o body poperou Daniela Krejčová, Stefania Bancila a Julia Schrenk. V kvalitně obsazené třídě MX1 nastoupí s cílem získat nějaké body David Kraus a Niki Kalina.“