Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Kaplice 5. 7. 2020
Vytisknout tuto stránku
čtvrtek, 02 červenec 2020 13:52

Pozvánka do Kaplice 5. 7. 2020

Napsal(a) 
Zbývá už jenom pár chvil a celé Kůta MMČR v motokrosu se přesune na druhý závod sezony. Tentokrát se všichni sejdeme už v neděli na trati v jihočeské Kaplici.

Stejně jako v Dalečíně, ani zde nebudou chybět hvězdy světového motokrosu, které opět okoření závodění v českém šampionátu. Opět uvidíme Maxe Nagla za Haas Racing Team, jezdce továrního týmu KTM, Husqvarny, Yamahy i GasGas. V MX2 se tak opět představí například Tom Vialle, Rene Hofer nebo Liam Everts (Red Bull KTM Factory Racing/Motosport Chýnov), ale nově také Jed Beaton, Thomas Kjer Olsen nebo Kay De Wolf (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2). V MX1 to kromě Maximiliana Nagla (Haas Racing Team) bude například Arminas Jasikonis (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2).

Trať v Kaplici je mezi jezdci neoblíbená pro svoji náročnost, ale zároveň vždy prověří jezdecké zkušenosti a nabídne divácky skvělou podívanou. Navíc se na jihočeské trati událo mnoho změn a zlepšení, dokonce zde bylo naplánované mistrovství Evropy 65 a 85 ccm, které ovšem muselo být kvůli koronakrizi zrušeno. Věříme ovšem, že hvězdně obsazený závod Kůta MMČR vše vynahradí.

MX1
Výsledky z prvního závodu jsou vždy hodně vzrušující. Alespoň hrubě naznačí, jak by se mohla ta právě probíhající sezona vyvíjet. Takže nyní, před druhým letošním podnikem, nám výsledky naznačily, že velmi silnou konkurencí pro všechny bude rozhodně Maximilian Nagl (Haas Racing Team), který je nyní vedoucím jezdcem s poměrně slušným časovým náskokem. Za ním je rakouský závodník Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team), kterého ovšem neuvidíme na všech letošních závodech. Třetím nejrychlejším a zároveň nejlepším Čechem v MX1 je Václav Kovář (HT Group Racing Team). Jako zatím čtvrtého nejlepšího uvidíme v Kaplici Martina Krče (Sixtynine MXRT, s.r.o ), kterému se debut v MX1 povedl více než dobře. Za ním následují Jaromír Romančík (SXS FORM VISION RacingTeam) kterého po delší době opět rádi vidíme za řídítky a Dalečín se mu vydařil, za ním je zatím Filip Neugebauer (Osička MX Team), Dušan Drdaj (Yamaha Čepelák Racing Team) a Lukas Neurauter (Osička MX Team). Nesmíme ale zapomenout, že do výsledků druhého závodu jistě promluví jezdec tovární HusqvarnyArminasJasikonis a trochu zamíchá pořadím.

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 28 optimized.6.2020 2468 1

MX2
MX dvojky byly zatím čistě v režii továrních závodníků – Tom Vialle a Rene Hofer z týmu Red Bull KTM Factory Racing/Motosport Chýnov a Simon Laengenfelder (DIGA ProCross GasGas Factory Juniors) ovládli stupně vítězů prvního závodu. A rychlost našich jezdců prověří také v Kaplici společně s dalšími světovými hvězdami z Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing MX2 – Jedem Beatonem, Thomasem Kjerem Olsenem a Kay De Wolfem. A nebude chybět ani Belgičan Jago Geerts z Monster Energy Yamaha MX2 Factory Racing.
Pro české a slovenské jezdce bude tedy i druhý závod MMČR takovou simulací závodů mistrovství světa. Zatím je z nich nejrychlejší Richard Šikyňa na průběžné čtvrté pozici. Pátý je zatím Jakub Terešák(oba JD GUNNEX KTM Racing Team). Šestá pozice patří opět zahraničnímu jezdci, Belgičanovi Nathanovi Renkensovi (NR83), sedmý je nyní Šimon Jošt (Osička MX Team) a osmý Rakušan Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR).

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 28 optimized.6.2020 3357 1 2

Ženy
Také do bojů mezi závodnicemi promlouvají ty ze zahraničí, nejrychlejší je ale prozatím Češka. Stejná jako celou loňskou sezonu – Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). První závod v Dalečíně naprosto ovládla i přes nevydařené starty a dohánění ze zadních pozic.Druhou nejlepší je nyní Lucie Simonová, i ta se potýkala v první závodě s pádem, ale výsledek zajela i přesto skvělý. Třetí nejlepší ženou českého mistrovství je v tuto chvíli Rakušanka Elena Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR), která první závod dokonce chvíli vedla. Čtvrtá pozice patří Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR) a pátá nyní Barboře Laňkové (Orion Racing Team), u které jsme zvyklí tradičně na stupně vítězů, v Dalečíně si ovšem vybírala jednu smůlu za druhou. Šestá je v průběžném pořadí Alina Barthel (Motosport Chýnov v AČR), sedmá Aneta Čepeláková (Yamaha Čepelák Racing Team) a osmá Lili Gál (Motosport Chýnov v AČR).

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 28 optimized.6.2020 4834 1

Veterán
Ve Veteránech máme před druhým závodem nového lídra. Nového, protože doposud byl na první pozici několik let vždy pouze Martin Žerava (KRTZ Motorsport). Nyní mu ale konečně přišel soupeř a tím je Petr Bartoš (Orion Racing Team), který v Dalečíně ukázal, že je rychlejší než trojnásobný mistr světa a nechal ho v obou rozjížďkách za sebou. První je nyní tedy Bartoš, druhý zatím Žerava a na třetí pozici Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team). Čtvrtá pozice ptaří v tuto chvíli loňské dvojce Zdeňkovi Pučálkovi (KRTZ Motorsport), pátý je Martin Brádka, šestý Martin Ludvík (HH Racing Team), sedmý Vítězslav Marek (Cermen s. r. o.) a osmý Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR). Nesmíme zapomenout ani na pořadí v kategorii Veterán 50+, kterou vede Roman Skalka (SXS FORM VISION Racing Team), druhý je Petr Dokoupil (KRTZ Motorsport) a třetí loňský mistr republiky Roman Majer.

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 28 optimized.6.2020 5012 1

Mimořádná opatření
Také na druhém podniku Kůta MMČR v motokrosu je stále třeba řídit se všemi nařízenými opatřeními z důvodu nemoci covid-19. Tímto žádáme všechny jezdce, diváky a další, aby si uvědomili nutnost jejich dodržování, pokud chceme závodit i nadále. Děkujeme.

 ACR deska covid19 A3 tisk

Změna v kalendáři závodů
S ohledem na problémy způsobené koronavirem na Karvinsku dojde ke změně v kalendáři pro další závod, který se měl odjet 26. července v Petrovicích u Karviné. Termín podniku zůstává stejný, místo konání třetího závodu sezony upřesníme v nejbližším možném termínu. Děkujeme za pochopení.

Autor: Dominika Nováková
Foto: Radek Lavička

cm kuta 2020 kaplice optimized


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 2880 krát Naposledy změněno čtvrtek, 02 červenec 2020 15:51