Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Pacova 6. 9. 2020
Vytisknout tuto stránku
neděle, 30 srpen 2020 23:28

Pozvánka do Pacova 6. 9. 2020

Napsal(a) 
Předchozím závodem v Lokti jsme se dostali za polovinu letošní sezóny a nyní nás čeká už pátý závod na oblíbené trati v Pacově. Na jihočeské trati, na kterou vždy najde svou cestu obrovské množství fanoušků, se můžeme těšit na napínavé souboje. Závody letošního Kůta MMČR v motokrosu nám ukazují, že vítěz závodu není nikdy jistý a stupně vítězů se rozhodují až v posledních minutách jízdy.

MX1

S náskokem třinácti bodů je ve vedení seriálu německý závodník Maximilian Nagl (Haas Racing Team), který svými zkušenostmi překonává ostatní. Ovšem v Lokti, kde se mu nepovedl ani jeden start, bral celkové druhé místo poté, co ho ve druhé jízdě překonal výborně jedoucí Pascal Rauchenecker (Orion Racing Team). Pascal jede od začátku sezóny vyrovnané výsledky a poslední vítězství by ho mohlo motivovat k útoku na lídra tabulky. Na průběžné třetí pozici je stále Václav Kovář (HT Group Racing Team), který i po čtyřech závodech drží titul nejlepšího Čecha. Na záda mu dýchá čtvrtý Martin Krč (Sixtynine MXRT s.r.o.), který při posledním závodě ukázal, že mu velká motorka výborně sedla a rozhodně s ním musíme počítat. Povedly se mu starty, vedl rozjížďky, bude míchat pořadím i v Pacově? Pětici nejlepších jezdců uzavírá Filip Neugebauer (Osička MX Team). Filip kvůli velké konkurenci stále nedosáhl na pódiová umístění a zajíždí výkonnostně podobné výsledky. Šestý Jaromír Romančík (SXS FORM VISION Racing Team) v každé rozjížďce dokáže potrápit své soupeře, na špici to však prozatím nedotáhl. Sedmé místo patří Františkovi Smolovi (4Cross Racing Team), kterému se dva poslední závody vydařily. Osmý Lukas Neurauter (Osička MX Team) již do letošních bojů nezasáhne. Při první rozjížďce na závodech v Jiníně se bohužel zranil.

photo radeklavicka mx mmcr loket 2020 4391

MX2

Lídrem tabulky je Rakušan Michael Sandner (Motosport Chýnov v AČR), který má slibný náskok bodů v průběžném hodnocení. V Lokti a Jiníně byl bezkonkurenční. V Pacově se bohužel na start nepostaví, z důvodů povinností na svém domácím šampionátu v Rakousku. Na třetí místo se poprvé v Lokti postavil průběžně druhý Johannes Klein (PP Racing), kterému třetí místo v závodě nestačí a dle svých slov, chce víc. Po Lokti se posunul na třetí místo Šimon Jošt (Osička MX Team) ze Slovenska, který zde poprvé v letošní sezóně dosáhl na pódium a rozhodně bude chtít výsledek minimálně zopakovat. V Pacově nemůžeme počítat s účastí českých a zahraničních jezdců mistrovství světa, kterým byl doplněn na stejný termín závod v italské Faenze. Průběžně čtvrtý Tom Vialle (Red Bull KTM Factory/Motosport Chýnov) se Kůta MMČR v motokrosu zúčastnil naposledy v Kaplici. Pátý Richard Šikyňa (JD GUNNEX KTM Racing Team) zasáhl do bojů ještě v Jiníně u Strakonic. Šestý Marek Sukup (HT Group Racing Team) se jako navrátilec pohybuje na závodech kolem pátého místa, perfektně mu na loketské trati sedla druhá jízda. Podobně jako Sukup jezdí i Patrik Liška (HT Group Racing Team), kterému patří průběžná sedmá pozice v tabulce. Osmý Jakub Terešák (JD GUNNEX KTM Racing Team) bude bojovat, stejně jako jeho týmový kolega Šikyňa, o světové body ve Faenze.

photo radeklavicka mx mmcr loket 2020 3006

Ženy

I přes nepříliš vydařený závod na mistrovské trati v Lokti se na první pozici udržela Kristýna Vítková (Yamaha Čepelák Racing Team). Jedno zaváhání ji nemohlo rozhodit, protože má nyní více než třiceti bodový náskok na druhou Barboru Laňkovou (Orion Racing Team). Barbora se v Lokti vyšvihla skvělým výsledkem a poprvé se postavila na stupně vítězů. Třetí místo patří rakouské závodnici Sarah Schnelzer (Motosport Chýnov v AČR), které se poslední závod také nevydařil dle jejích představ. Čtvrtá Elena Kapsamer (Motosport Chýnov v AČR) závod v Jiníně nedokončila a byla letecky transportována do nemocnice, to ji však nezabránilo vystoupat na čtvrtém závodě pro stříbrný pohár. Do pětky nejlepších závodnic patří i Lucie Simonová, která může útočit na pódiová umístění. Průběžně šestá je Rakušanka Alina Barthel (Motosport Chýnov v AČR). Sedmé místo patří Anetě Čepelákové (Yamaha Čepelák Racing Team) a o pouhých pět bodů za ní je maďarská závodnice Lili Gál (Motosport Chýnov v AČR).

photo radeklavicka mx mmcr loket 2020 4894

Veteráni

Jasným držitelem červené tabulky a prvního místa je Petr Bartoš (Orion Racing Team), který v letošní sezóně ani jednou nezaváhal a na plné čáře vyhrál už osm rozjížděk a čtyři závody. Průběžné druhé místo patří Martinovi Žeravovi (KRTZ Motorsport), který prozatím na Bartoše nedosáhl a hlídá si svou pozici. Radek Toman (Promoto Husqvarna Racing Team) prozatím neskončil lépe než na třetím místě. Svými zkušenostmi závodníka však může potrápit i matadora Žeravu. Stabilní výsledky zajíždí čtvrtý Zdeněk Pučálka (KRTZ Motorsport). Součet bodů a povedený závod v Lokti posunul Martina Brádku na páté místo průběžného hodnocení. Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR) je na šesté pozici. Sedmý je Stanislav Horský a osmý Jan Hůda (4Cross Racing Team).

V kategorii Veterán 50+ vede Roman Skalka (SXS FORM VISION Racing Team), za kterým se pohybuje Josef Nesejt. Průběžné třetí místo patří Zdeňkovi Svobodovi (Motosport Chýnov v AČR).

photo radeklavicka mx mmcr loket 2020 2470

 

Vstupné na závody činí 200,- Kč.

Časový harmonogram naleznete ZDE.

Letošní Kůta mezinárodní mistrovství České republiky v motokrosu odstartuje ještě na dalších tratích:

20. září 2020 – Opatov

4. října 2020 – Petrovice u Karviné

11. října 2020 – Dalečín - družstva

 

Autor: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička

cm kuta 2020 pacov 1


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 1572 krát Naposledy změněno pondělí, 31 srpen 2020 01:36