Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka na družstva 9. 10. 2022
úterý, 04 říjen 2022 12:07

Pozvánka na družstva 9. 10. 2022

Napsal(a) 
Dovolujeme si Vás pozvat do Dalečína na poslední závod Kůta MM ČR motokrosu družstev, který se uskuteční v neděli 9. října 2022. Poslední závod sezóny je vždy specifický tím, že nesoupeří jednotlivci, ale rovnou celé týmy. Družstva jsou proto již tradičním a oblíbeným podnikem, který zakončuje motokrosovou sezónu v Čechách. Diváci se mohou těšit na zajímavé souboje, ale i týmové taktiky a strategie. O stupně vítězů se bude chtít poprat hned několik týmů a u družstev se může stát cokoliv. Rozhoduje každá dojetá rozjížďka a každé umístění.

S nejnižšími startovními čísly je přihlášen československý Osička MX Team, který vyšle do bojů své letošní svěřence a úspěšné závodníky Martina Krče, Tomáše Kohúta a Šimona Jošta. Silným konkurentem jim může být tým KRTZ motorsport, který kromě Adama Duška angažoval i Michaela Kratzera s Borisem Maillardem. Další titul by rád do sbírky z letošní sezóny přidal i Dušan Drdaj, který bude s Marcelem Staufferem a Markusem Rammelem hájit barvy týmu PP Racing. Služeb zahraničního závodníka využil i MTX Racing Team, který do Dalečína povolal svou sestavu Pavla Dvořáčka a Daniela Mandyse společně s Gabrielem Chetnickim. Opomenout nesmíme ani domácí HT Group Racing Team, jehož barvy bude hájit Martin Michek, Jiří Matějec a Václav Kovář. Orion Racing Team si pro závod vypůjčil Jaroslava Katriňáka do třídy MX2, který doplní Petra Bartoše a Pavola Repčáka.

starto

Q Racing Team vsadil na mladé závodníky. Tradiční sestavu ve složení Stanislav Vašíček a Martin Venhoda doplní David Vondrák. Na mládí sází také v Cermen Racing Teamu. Původní sestava ve složení Josef Novák, Vítězslav Marek a Tomáš Ptáček je ohrožena z důvodu zranění jednoho z jezdců. Start týmu je proto nejistý. V týmu Starling Cross se skloubí zkušenosti s mládím. K juniorům Adamovi Májovi a Radimovi Krausovi se přidá Roman Mňuk. Československou partu dal dohromady také Auctor MX Team, jehož barvy bude hájit Denis Poláš, Jaromír Steiger a Marek Nešpor. New2 Project vyšle do bojů Tomáše Pikarta, Martina Závrského a Jakuba Klára.

Tým složený výhradně ze slovenský pilotů nese příznačný název Team SMF. Reprezentovat ho bude Jakub Hruška, Jakub Vida a Matúš Tomala. Tomáš Boček, Libor Pletka a Marek Krejčí byli do závodu angažováni TJ 3M Racing týmem. Barvy východočeského Anette Racing Teamu budou hájit závodníci Jiří Hendrych, Jaroslav Patra a Ladislav Eliáš. V tradičních žlutých barvách Buksa/Ados KTM Teamu se představí Tomáš Pala, Martin Trávníček a Vladimír Nančevský. Tým AČR 1 je týmem, který nedisponuje týmovou licencí. Nastoupí za něj Filip Brych, Martin Ludvík a Jiří Halama. Jediným doposud přihlášeným týmem SMS je družstvo z Jižních Čech ve složení Jakub Hořejší, David Mužík a David Lupač.

U jednotlivých sestav týmů mohlo dojít před startem ještě k několika změnám z důvodu zranění.

Pořadatelé ve spolupráci s promotérem seriálu rozhodli také o zařazení třídy Hobby Open do závodu. Na start se mohou postavit všichni držitelé licence AČR Hobby. Amatérští závodníci si tak budou moci ozkoušet podmínky mezinárodního mistrovství a zažít atmosféru v depu s českou špičkou.

postartu

0910dalecin 

Text: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 1200 krát Naposledy změněno úterý, 04 říjen 2022 12:28