Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Kluk 21. 5. 2023
úterý, 16 květen 2023 17:10

Pozvánka do Kluk 21. 5. 2023

Napsal(a) 
V neděli 21. května 2023 bude hostit trať v Klukách u Písku druhý mezinárodní motokrosový podnik HT WOOD MM ČR v motokrosu 2023. Místní pořadatelé už v loňském roce ukázali, že trať dokážou ve spolupráci se zahraničními staviteli připravit ve výborné kondici. Nechme se tedy překvapit, jakými výsledky se blýsknout samotní jezdci v nejsilnějších třídách MX1 a MX2, ale také jezdci třídy 85 ccm a Veterán. Trať v Klukách je úplně odlišnou od té dalečínské, takže můžeme očekávat i změny na pódiových umístěních. Udrží všichni jezdci červenou tabulku i po druhém závodě?

MX1

S červenou tabulkou lídra třídy dorazí do Kluk Jakub Terešák (HT Group Racing Team). Terešák se na náročné trati v Dalečíně blýskl rychlým tempem a uvidíme, jak mu bude sedět úplně odlišná trať. Na německém ADAC se mu o uplynulém víkendu nedařilo podle představ, ale čeští fanoušci by Kubu dopředu hnát mohli! Jediným, kdo mu dokázal na prvním závodě sekundovat byl Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team). Šimona potkal v první jízdě pád asi ve třetí zatáčce, nasadil obrovské tempo a dojel druhý, druhý skončil i ve druhé jízdě. Slovenský bojovník bude chtít více, stejně jako jeho krajan Pavol Repčák (Orion Racing Team). Stabilní výkony řadí Repčáka mezi špičku, a i on bude chtít být aspirantem na titul. Jako čtvrtý průběžně dorazí do Kluk Patrik Liška (HT Group Racing Team). Liška předvedl svůj doposud nejlepší výkon v rámci seniorského mistrovství v nejsilnější třídě. František Smola (4 Cross), zkušený matador, ukázal, že stále může bojovat se špičkou a právem je pátý průběžně. Lepším výkonem se bude chtít předvést úřadující mistr Dušan Drdaj, který na první závod nepřijel ve stoprocentní kondici. Průběžně je na šesté pozici a sedmý Roman Mňuk (Mňuk Racing Team) na něj ztrácí pouhý jeden bod. Právě Mňuk patřil mezi další překvapení prvního závodu. Jihočeský závodník Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team) zná trať v Klukách velice dobře, možná právě zde by se mohl posunout z průběžného osmého místa výše.

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2023 1267 

MX2

Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team) na prvním závodě na Vysočině nasadil rychlé tempo, předváděl krásnou techniku jízdy a nedal žádnému ze soupeřů šanci. Jeho náskok na čele aktuálně čítá 10 bodů, navýší ho ještě více po Klukách? Jeho týmovému kolegovi Adamovi Duškovi sedla více druhá jízda prvního závodu. I on ukázal svou vytrvalost a chuť bojovat o příčky nejvyšší. Průběžně mu patří stříbrná pozice. Na dvoutaktním motocyklu se podruhé v Česku představí Martin Krč, jenž je po prvním závodě klasifikován jako třetí. Tomáš Kohút (Osička MX Team) závod v Dalečíně se sebezapřením po pádu dokončil, patří mu průběžné čtvrté místo. Start v Klukách byl ještě začátkem týdne otázkou a pravděpodobnější variantou je, umístění Tomáše na pomyslnou marodku. Skvělé starty má dlouhodobě Martin Venhoda (Q Racing Team). Venhoda je průběžně pátý a jeho pozice určitě není tou, po které touží. Chtít více bude také dvojice šestý Jaroslav Katriňák a sedmý Daniel Mandys (SMX Racing Team Rudník). Katriňák byl v Dalečíně nenápadný, málokdo si jeho klidné jízdy všiml. Mandys upadl hned po prvním startu a musel stahovat z posledního místa, stačilo to na dvanáctku. V jízdě druhé si spravil svou chuť a čtvrté místo bylo odměnou. Z práce na závody a ze závodů do práce, tak to funguje u Jiřího Matějce (MX Team Znojmo). Závodník z Moravy však ukazuje, že i tak to jde, průběžně mu patří osmé místo.

 foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2023 6316

85 ccm

Ve třídě nejmladších pětaosmdesátek předvedl pěkný závod Stanislav Pojar. Standa dokázal využít zkušenosti získané na zahraničních závodech a právem si odvezl pohár za první místo a červenou tabulku, se kterou v Klukách bude nastupovat. David Widerwill (Q Racing Team) dokázal posbírat o dva body méně než Pojar. I on se však řadí mezi bojovníky o mistrovský titul a ve své poslední sezóně v této třídě udělá maximum pro zisk mistrovského titulu. Průběžně třetím závodníkem pořadí je Adam Hruška (MTX Racing Team), který vstoupil do sezóny juniorského i seniorského šampionátu nejlépe jak mohl. Zmíněná trojice odskočila zbytku startovního pole. Kdokoliv další však bude postupně „vystrkovat růžky.“ Šance měl čtvrtý Filip Skřivan i pátý Polák Szymon Masarczyk. Oba zajížděli vyrovnané výkony. Po přechodu na silnější motocykl se pěkným výkonem předvedl šestý Maxim Zimmerman (MTX Racing Team). U Zimmermana je pravděpodobné, že jeho výkony budou stoupat a v závěru sezóny by mohl atakovat pódiové umístění. Sedmé místo bral Dominik Čižinský (Testa Racing Team), jemuž byl největším soupeřem osmý Jan Veselý (JB MX Racing). Oběma by mohla rychlá trať v Klukách sedět. Záležet však bude na mnoho faktorech.

 foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2023 1536

Veterán

Aktuálního lídra seriálu ve třídě veterán není nutno dlouze představovat. Petr Bartoš (Orion Racing Team), nestárnoucí motokrosová legenda, vyhrál na prvním závodě obě rozjížďky a do Kluk přijede s jasným cílem. Zopakovat stejný výsledek. Průběžně druhý je Martin Žerava (KRTZ motorsport), který v první jízdě sice upadl, ale stříbrnou pozici si v klidu obhájil. Letos Michal Votroubek (4 Cross) šlape Žeravovi více na paty a uvidíme, komu sedne trať v Klukách více. Votroubkovi patří třetí průběžné místo. Krásný výkon předvedl nováček ve třídě veteránů Martin Trávníček. Dvě čtvrtá místa ho vyšvihla mezi veteránskou špičku. Jihočeský závodník Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team) bral v Dalečíně páté místo a před svými fanoušky se bude chtít ukázat ještě výše. Aktuálně šestý Ivan Černý (Orion Racing Team) je průběžným lídrem podtřídy Veterán 50+. Sedmé místo drží po prvním závodě Pavel Kňava, se kterým zajel téměř vyrovnané výsledky osmý Tomáš Linek (SMX Racing Team Rudník.

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2023 3946

HT WOOD MM ČR v motokrosu 2023

21. 05. 2023 Kluky u Písku

11. 06. 2023 Pacov

02. 07. 2023 Petrovice

03. 09. 2023 Stříbro

17. 09. 2023 Opatov

01. 10. 2023 Přerov

15. 10. 2023 Dalečín - družstva

plakat kluky

Text: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 487 krát Naposledy změněno úterý, 16 květen 2023 17:32