Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Stručně z Pacova

 

Úvodní závod MMČR v motokrosu je za námi. Pacov jako nikdy nezklamal, perfektně připravené závody, pořadatelé na každém rohu. Horko bylo jako v létě a tak zatím jen heslovitě, než se dopracuji k oficiálnímu reportu, který mám v plánu zítra.

 

Po padesáti lidech v MX2 i v MX3, Veteránů 37. Míra Kučírek povídal, že nemá fyzičku a měl ji. Vyhrál Veterány i s půlllitrem, o kterém před závodem tvrdil, že nemá vhodného jezdce. Michal Baborovský ale také nezklamal, bodů si z Pacova veze stejně jak „Kůča“. Bodově jim sekundoval hlavně Petr Dokoupil, dvěma čtvrtými místy se může pochlubit i Roman Majer.

 

V MX2 zabodoval hlavně Marek Sukup. Z Pacova si veze červenou tabulku lídra seriálu. Maďar Bence Szvoboda si díky perfektní druhé jízdě vybojoval celkové druhé místo a bronzová pozice po zásluze patřila Mírovi Jiránkovi.

 

Ve třídě MX3 se všichni těšili na souboj Michka s Richierem. Francouz ale v první jízdě dotahoval zezadu a podařilo se mu to pouze na bronzové místo, ve druhé dal sice holeshot, ale pak záhy odstoupil kvůli zdravotním potížím. Michek tedy vyhrál obě rozjížďky a dvakrát za ním byl vyrovnaně jezdící Petr Bartoš. Třetí příčku nakonec bral i přes problémy Slovák Martin Kohút.

 

Diváků přišlo něco mezi 4-5 tisíci, počasí bylo přímo letní. Krámek s opalovacím krémem by se býval hodil, jakožto i rychlejší občerstvovací servis.

michek