Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Startovní čísla 2015

Vzhledem k tomu, že dlouhodobě jsme měli podezření na to, že je v nominacích velká spousta startovních čísel, která se v seriálu vůbec neobjeví, provedli jsme letos kontrolu. Výsledek je více než-li zarážející. Konkrétně:
MX1 celkem 129 registrací, 67 jezdících,
MX2 183 registrací, 81 jezdících,
Veterán 200 registrací, 48 jezdících (zde hodně ovlivněno pouze 2 závody)

Jak je vidět jedná se o skoro polovinu nominační listiny. Největší problém spatřujeme v tom, že v oficiálním programu pak nominační listina zabírá několik stran v podstatě úplně zbytečně. Naopak ještě ztěžuje divákovi orientaci. Na základě provedené analýzy jsme se rozhodli spolu s Výkonným výborem pro následující.

Startovní číslo bude zaneseno do nominační listiny až po vydání licence AČR.

Praxe kdy stačilo podat si žádost o licenci, či jen dokonce zavolat svému SMSkářovi a sdělit mu, že asi pojedu a chtěl bych to a to číslo nebude nadále akceptována.
Dle platného Všeobecného sportovního řádu FMS AČR, který platí již dlouhé roky je to navíc se žádostmi následně:
"Žádosti o licenci jsou jezdci povinni předat do 31.ledna příslušného roku. Pokud budou předány později, není garantováno zařazení jezdce do základní celostátní nominace TZM a enduro."