Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Týmové reporty před Kaplicí

 Buksa/Ados KTM Team

Kromě toho, že Martin Michek natáčel další díl pořadu DRIVE televize Óčko, bohužel se nevykroutil z dalších rehabilitačních hodin, které mu pomáhají udržet tělo a především záda pohromadě.

Maďarský buldok Bence Szvoboda, z Petrovic nový lídr třídy MX2, rovněž nemá čas pauzírovat, i když ho koleno zlobí a bolí. Protože se tentokrát nejel žádný mistrák v Maďarsku, Bence měl pár dnů na relax, než se vrátil ke svým tradičním tréninkovým dávkám. Vydatné letní fyzické i moto tréninky neminuly ani další dva členy týmu - Sulivana Jaulina (MX2) a Janu Antošovou (Ženy).
Všichni závodníci a závodnice mají nejvyšší cíle i za tu cenu, že zejména ve třídě MX2 si to mezi sebou budou muset rozdat týmoví kolegové Szvoboda s Jaulinem.

 

orion

 

Orion Racing Team

Petr Bartoš ve třídě MX1 zatím hájí třetí příčku průběžného pořadí. O tom, že i ve 37 letech dokáže zajet skvělé výsledky, hovoří i jeho druhé místo v evropském šampionátu EMX300 v Lokti. „Petr chtěl minulý rok bednu, ale bohužel upadl. Letos se mu nepovedla první jízda a v té druhé když dojel druhý, netušil, že mu to celkově vyšlo na stříbrný věnec. O to bylo pódium emotivnější,“ řekl Petr Kovář, manažer týmu.

Co se týče Jonáše Nedvěda (MX2), tak ten se na motorku po zranění posadil až tento týden a bude připraven do Vranova. V Ženách se poprvé v Petrovicích ukázala Jana Zdeňková a překvapila 6. a 7. místem. Andreje Kloubkové se v Petrovicích nedařilo, když po kontaktu s Kristýnou Vítkovou nedojela.

 

Team MAX2

„Musím říct, že to byl můj nejtěžší závod. První rundu jsem makal, co to šlo a do 30. minuty jsem držel jeden bod na 20. místě. Ale pak jsem udělal chybu a hned mě dva předjeli. V cíli jsem byl 22. a byl jsem na sebe dost naštvaný,“ uvedl o svém prvním startu v MXGP Jaromír Romančík. "Mutimototalentu" Járovi Romančíkovi se navíc minulý víkend podařilo vyhrát endurový závod Mistrovství Evropy v Lotyšsku! "Mám ohromnou radost, že to vyšlo, ale sám bych to nezvládl, a tak bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří mi k tomu pomohli a starali se o mě!"
Nejmladší jezdec týmu, junior Jirka Matějec významně pomohl k vítězství českému družstvu ve francouzském Verdunu na závodě MX masterkids. Ostatní týmoví jezdci i závodnice se drželi tréninkových plánů a ladili formu na český mistrák.

BV racing

Jezdcům BV racingu se v Petrovicích příliš nedařilo. Ve třídě MX1 Rudolf Weschta i František Smola nedojeli druhou jízdu. Průběžně je Weschta 6. a Smola 12. „V MMČR jsem s výsledky spokojený, ale chtěl bych napravit druhou jízdu v Petrovicích, kde jsem dvakrát upadl a nedokončil,“ říká Rudolf Weschta. Naopak dobře se v Petrovicích vedlo Michalu Votroubkovi, který zajel své letošní maximum, a to 8. místo.

 

HT Group Racing Team

Petrovický závod znamenal stopku pro Patrika Lišku ve třídě MX1: „Ve druhé jízdě jsem škobrtl o zadní kolo soupeře a špatně jsem došlápl. V srpnu jdu na operaci menisku a tam se rozhodne, zda-li je nutná plastika předního křížového vazu,“ říká Patrik Liška. Ve třídě MX2 je Sebastian Tökoly na 8. místě. Nejlépe se v Petrovicích dařilo Tereze Hromkové, která se celý závod držela na předních pozicích. V průběžném pořadí figuruje na třetí pozici.

 

hulho

 

Hulho Racing Team

Petr Smítka je lídrem třídy MX1, ale na mezinárodním poli při startu na MS v Lokti se mu příliš nedařilo. Celý víkend ho trápila elektronika v motocyklu a od toho se odvíjel i výsledek: „Na víkend do Lokte jsem se těšil. Po dvou letech jsem dostal opět šanci jet MXGP. V obou závodech jsem měl špatný start a oba jsem nedokončil kvůli problémům s elektronikou,“ komentoval závod Smítka. V Lokti se představil i Vašek Kovář ve třídě EMX300, který v MMČR figuruje na 8. místě: „Máme za sebou další závod, který jsem odjel ve zdraví a účast v něm byla rozhodně lepší než nějaké domácí trénování,“ komentuje své 4. místo Kovář.

 

KRTZ s.r.o.

Tým má nyní zastoupení pouze ve třídě MX2. „Petrovický závod se mi vůbec nepovedl. Po startu první jízdy jsem se zamotal do kolize a hlavou jsem šel na břeh. Nedokázal jsem závod dokončit a do druhé rozjížďky jsem si nebyl ani schopen nasadit helmu. Měl jsem naražené krční svaly a kvůli tomu jsem nemohl ani trénovat,“ uvedl Milan Špičák, 7. muž průběžného pořadí. Tomáš Šimko dokončil Petrovice na třetím místě a průběžně je čtvrtý.

 

Motosport Chýnov

Aktuální informace z týmu nám prozradil manažer Evžen Zadražil: „Pro jezdce našeho týmu je Kaplice domácí, jihočeská trať, kterou většina důvěrně zná ze závodů JČ KP a MMČR. Ve třídě MX1 se opět představí Michal Gregor a také nováček v této třídě, mladý Dominik Kovařík. Ve třídě Veterán budeme bohužel postrádat třetího jezdce v průběžném pořadí seriálu Láďu Mikase, který se zranil na nedávném závodu ŠAC v Pacově (zlomená noha) a do konce sezóny se už v sedle motocyklu neobjeví. Na marodce je momentálně i další jezdec třídy Veterán Zdeněk Svoboda. Na stupních vítězů se v této kategorii poslední dva závody objevil rychlý Jiří Pach, který svůj start v Kaplici zváží až těsně před závodem, protože má zároveň funkci mechanika svého syna Jiřího (MX2). Svůj poslední závod MMČR na domácí trati v Kaplici pojede dlouholetý účastník MMČR této třídy Jan Chromý. Vzhledem ke svému věku bude do budoucna jezdit už jen závody KP a ŠAC. Početné zastoupení budeme mít především ve třídě WMX. Daniela Krejčová přestoupila na čtyřtaktní stroj, dále se zúčastní letošní novicka MMČR Markéta Marková a samozřejmě také naše rakouské pilotky Julia Schrenk a nejmladší účastnice této kategorie, čtrnáctiletá Elena Kapsamer, která v Petrovicích ukázala, že dokáže i s pětaosmdesátkou bojovat v TOP10.“

 

Yamaha Čepelák Racing Team

Lukáši Blažkovi se ve třídě MX1 v Petrovicích dařilo. Je to trať, kterou dobře zná a 14. místo pro něj bylo doposud nejlepším výsledkem. Průběžně je 30. Marek Pospíšil v MX2 bohužel na body nedosáhl. V Ženách se tentokrát lépe dařilo Markétě Ehlové na 11. místě a Viktorie Kellerová nebyla schopna zopakovat úspěšné podium z Kaplice a skončila 12. za Ehlovou.