Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Report Kramolín 2024: Zlomový okamžik pro Nagla v MX1, Dušek v MX2 ztratil hodně cenných bodů
pondělí, 09 září 2024 10:09

Report Kramolín 2024: Zlomový okamžik pro Nagla v MX1, Dušek v MX2 ztratil hodně cenných bodů

Napsal(a) 
Šestý závod HT Group Open mistrovství České republiky v motokrosu na trati v Kramolíně poblíž Nepomuku přinesl zajímavé okamžiky a velmi napověděl, jakým směrem se bude ubírat následující, již poslední závod letošní sezóny. Ve velkém horku na prašné trati v MX1 se dařilo Maxovi Naglovi, Terešák jezdil stíhací jízdy a dohnat někdejšího vicemistra světa bylo nad jeho síly. V MX2 se po dnešku zdramatizoval boj o titul mistra republiky, Martin Venhoda se hodně přiblížil Adamovi Duškovi. V 85 ccm exceloval Matyáš Výleta, Maxim Zimmerman měl oči pro pláč. Třídu Veterán opět ovládl Petr Bartoš. 

MX1

Už první jízda třídy MX1 měla hodně napovědět, jak bude vypadat následující finální souboj o titul mistra republiky a jestli vůbec nějaký souboj bude. Stále se rozhoduje mezi lídrem tabulky Maxem Naglem (Haas Racing Team) a Jakubem Terešákem (HT Group Racing Team), mezi kterými byl tříbodový rozdíl. Ovšem již po startu první jízdy se ukázalo, že Nagl bude v Kramolíně hodně rychlý i přesto, že místní trať viděl poprvé. Bral holeshot, během jízdy před sebe už nikoho nepustil, naopak, vytvořil si 18vteřinový náskok. Jakub Terešák skončil druhý, rozjížďku měl ale mnohem „pestřejší“. Chyba po startu znamenala propad až na sedmou pozici a následnou stíhací jízdu, kterou zvládl neuvěřitelně a tři kola před cílem se dostal na druhou pozici. Na té předjel Petra Poláka (KRTZ Motorsport), kterého diváci letos na OMČR viděli poprvé, soustředí se na zahraniční závody. Polák tedy třetí místo. Čtvrtý Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team) a jeho zatím nejlepší umístění, pátý Tomáš Kohút (Osička MX Team), který si dnes oproti minulým výsledkům naopak pohoršil, a například Pavol Repčák (Orion Racing Team), třetí jezdec tabulky, v první jízdě až na 11. místě.

Druhou jízdu stylem start-cíl ovládl opět Max Nagl, který tak ukázal, že to letos s českým mistrovství myslí vážně a míří k titulu mistra republiky, na Terešáka má aktuálně 13 bodů náskok a musel by v Opatově hodně chybovat nebo chybět. Terešák v druhé jízdě až čtvrté místo. Po startu opět chyboval a musel stahovat ze 7. pozice. Dlouho nemohl předjet například Rudolfa Plcha (Promoto Husqvarna Racing Team), který jezdil většinu závodu skvěle na čtvrté pozici. Terešáka ale potrápil také, kromě technických problémů, Petr Polák, který jezdil druhý, a dokonce i týmový kolega Martin Krč (HT Group Racing Team), který měl rychlé tempo, nakonec byl třetí v rozjížďce. Opět se nedařilo Pavlovi Repčákovi, který tentokrát skončil 8. Průběžně mu zůstává třetí pozice, ale soupeři za ním jsou blízko.

Celkově v Kramolíně: 1. Nagl, 2. Polák, 3. Terešák.

Tabulku průběžných výsledků tedy stále vede Němec Max Nagl, který v Kramolíně ukázal svoje kvality, druhý je Jakub Terešák a třetí Pavol Repčák. Repčák to ale bude mít v Opatově na posledním závodě těžké, pouze dva body za ním jsou Martin Krč s Tomášem Kohútem a o další 3 body níže je Šimon Jošt (KRTZ Motorsport) a určitě všichni chtějí stát na bedně.

 

Výsledky MX1

Celkově v Kramolíně

 

1. Max Nagl (1–1, Haas Racing Team)

2. Petr Polák (3–2, KRTZ Motorsport)

3. Jakub Terešák (2–4, HT Group Racing Team)

4. Martin Krč (6–3, HT Group Racing Team)

5. Jan Wagenknecht (4–6, HT Group Racing Team)

 

Průběžně v sezóně

 

1. Max Nagl 261 b.

2. Jakub Terešák 248 b.

3. Pavol Repčák 180 b.

4. Martin Krč 178 b.

5. Tomáš Kohút 178 b.

foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 2334 

MX2

První jízda třídy MX2 byla splněným snem Petra Rathouského (Orion Racing Team). Měl velmi povedený start, jak je u něj zvykem, bral holeshot, ovšem tempo udržel i po celou první jízdu a mohl si na své konto připsat své první vítězství v této sezóně. Naopak lídr tabulky Adam Dušek (HT Group Racing Team) byl po startu až 14. a měl před sebou nepopulární stíhací jízdu. Ovšem ukázal, že červenou tabulku vlastní právem, protože se během jízdy dokázal dostat až na druhou pozici za Rathouského, naopak Martin Venhoda (Q-Racing Team) nebyl spokojený. Celou jízdu se držel na druhém místě, Dušek dlouho v nedohlednu, ovšem ke konci ho dojel, předjel a pro Venhodu to znamenalo třetí místo v rozjížďce. Tomáš Pikart (ZL N2P s. r. o.) dojel čtvrtý, ovšem také on to neměl lehké, stahoval z 10. místa po startu, 5. Jaroslav Katriňák neměl první jízdu úplně vydařenou. Slovák, který umí v MX2 i vyhrát začínal až kolem 8. místa.
Ve druhé jízdě měli ke skvělému výsledku opět nakročeno jak Rathouský, tak i Venhoda či Dušek. První po startu byl stejně jako v první jízdě Rathouský, ovšem velmi rychle se před něj dostal namotivovaný Venhoda a také Adam Dušek. Dušek postupně začal zajíždět nejrychlejší časy ze všech a bylo jen otázkou času, kdy se dostane na první místo, což se skutečně stalo a jel si pro vítězství. Ovšem nakonec tomu tak nebylo. Dušek měl smůlu, zradil ho motocykl a druhou jízdu nedojel a přišel o cenné body. První byl Venhoda, na druhé místo se nakonec probojoval Tomáš Pikart, který stahoval až z osmé pozice na začátku, třetí příčka patřila Jaroslavovi Katriňákovi, Rathouský nakonec čtvrtý v jízdě, ale druhý na stupních vítězů.
Celkově v Kramolíně: 1. Venhoda, 2. Rathouský, 3. Pikart

Tabulka průběžných výsledků třídy MX2 je teď velmi zajímavá hlavně pro Martina Venhodu, už méně pro Adama Duška. Dušek, který měl poměrně slušný náskok, kvůli nedojeté druhé rozjížďce má nyní před Opatovem náskok pouze jeden bod na Venhodu, třetí průběžně je Tomáš Pikart.


Výsledky MX2

Celkově v Kramolíně

 

1. Martin Venhoda (3–1, Q-Racing Team)

2. Petr Rathouský (1–4, Orion Racing Team)

3. Tomáš Pikart (4–2, ZL N2P s. r. o.)

4. Jaroslav Katriňák (5–3)

5. Radim Kraus (6–6)

 

Průběžně v sezóně

 

1. Adam Dušek 240 b.

2. Martin Venhoda 239 b.

3. Tomáš Pikart 227 b.

4. Petr Rathouský 182 b.

5. Jaroslav Katriňák 159 b

foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 2887

85 ccm

Ve třídě 85 ccm byl v Kramolíně holeshotovým králem Hugo Brant (Cermen KTM Racing Team), celkově pak Hugo dojel na šesté pozici. Na čele první jízdy se odehrával souboj zástupců tří zemí a Open mistrovství České republiky tak dostálo svému jménu. První jezdil Matyáš Výleta (KRTZ Motorsport), který do Kramolína rozhodně nepřijel na výlet. Vedoucí jezdec tabulky se velmi rychle dostal na první místo, kde už jenom postupně navyšoval náskok. Za ním jel jeho největší soupeř v sezóně Szymon Masarczyk (Motosport Chýnov v AČR), toho ovšem trápil za ním jedoucí Slovák Maxim Zimmerman, dlouho ho měl nalepeného na zadním kole až se slovenský jezdec dostal před něj a dojel druhý, Masarczyk třetí. Čtvrté místo bral Zdeněk Buštík (Lutcar Team) a páté Hugo Brant.

Ve druhé jízdě se vůbec nepovedl start Matyášovi Výletovi, jezdil až sedmý, ovšem zdravě se naštval a rozhodl se soupeře dohnat i přesto, že měli poměrně velký náskok. Na prvním místě jezdil velmi suverénně s velkým náskokem Maxim Zimmerman, za ním Szymon Masarczyk a Zdeněk Buštík. Výleta se ale postupně přibližoval, až se v polovině jízdy dostal na třetí místo. Následně přišla chyba Maxima Zimmermana, který se propadl na třetí pozici, první místo převzal Výleta, který tak předjel dva jezdce najednou, první dojel až do cíle a upevnil svou pozici na čele tabulky. Druhý byl Masarczyk a třetí zklamaný Zimmerman.
Celkově v Kramolíně: 1. Výleta, 2. Masarczyk, 3. Zimmerman.

Průběžné výsledky ukazují, že před posledním závodem sezóny je největším adeptem na titul mistra republiky Matyáš Výleta, druhý je Szymon Masarczyk a třetí Zdeněk Buštík. Všichni s poměrně pohodlným bodovým rozdílem, takže pokud udrží svůj standard, mělo by takhle vypadat i složení na vyhlášení výsledků kompletní letošní sezóny.

 

Výsledky 85 ccm

Celkově v Kramolíně

 

1. Matyáš Výleta (1–1, KRTZ Motorsport)

2. Szymon Masarczyk (3–2, Motosport Chýnov v AČR)

3. Maxim Zimmerman (2–3)

4. Zdeněk Buštík (4–4, Lutcar Team)

5. Ondřej Ludvík (6–5, KRTZ Motorsport)

 

Průběžně v sezóně

 

1. Matyáš Výleta 241 b.

2. Szymon Masarczyk 227 b.

3. Zdeněk Buštík 175 b.

4. Jan Pokorný 142 b.

5. Adam Kadeřábek 118 b.

 foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 838

Veterán

Ve třídě Veterán není překvapením její kramolínský vítěz Petr Bartoš (Orion Racing Team). Živoucí legenda si tak na své konto připsala další plný počet bodů a navýšila tak náskok na čele tabulky. V první i druhé jízdě Bartoš pohodlně jezdil s velkým náskokem na ostatní. V první rozjížďce ho na pomyslných stupních vítězů doplnil druhý Michal Votroubek (Luka Motocross Team), který si ovšem nejdřív musel poradit se Zdeňkem Blábolilem. Ten jezdil po startu druhý, v průběhu jízdy se propadl na 5. pozici. Třetí dojel Martin Trávníček. Martin Žerava (KRTZ Motorsport) byl po startu až 13. a musel stahovat, velmi rychle se probojoval na 4. pozici, ovšem Trávníčka už nezdolal.
Ve druhé jízdě opět první Petr Bartoš, druhý tentokrát hned od startu Martin Žerava, kterého proháněl Michal Votroubek, ten ovšem po pár kolech zvolnil a nechal Žeravu být. Ten tedy dojel druhý, třetí Votroubek. Čtvrté místo bral Martin Trávníček a páté Zdeněk Blábolil.

Celkově v Kramolíně: 1. Bartoš, 2. Votroubek, 3. Žerava.
Průběžně před posledním závodem sezóny má Bartoš obrovský náskok, ale ne takový, že by mohl jízdy vynechat, druhý je Michal Votroubek, který by měl druhý i zůstat a stejně tak třetí Martin Trávníček. Žerava tím, že naskočil do sezóny po zranění později, ztrácí body a je nyní čtvrtý.

 

V kategorii Veterán 50+ v Kramolíně suverénně zvítězil Martin Žerava, druhý byl Roman Skalka a třetí Rostislav Hlaváček. Chyběl zde ovšem lídr tabulky Petr Dokoupil, na čele ho teď tedy vystřídal Roman Skalka, druhý je Žerava a třetí Hlaváček, a dle výsledků ze sezóny, by se měl v Opatově na první místo pro mistra republiky dostat Martin Žerava.

 

Výsledky Veterán

Celkově v Kramolíně

 

1. Petr Bartoš (1–1, Orion Racing Team) 

2. Michal Votroubek (2–3, LUKA Motocross Team)

3. Martin Žerava (4–2, KRTZ Motorsport)

4. Martin Trávníček (3–4)

5. Zdeněk Blábolil (5–5, Promoto Husqvarna Racing Team)

 

Průběžně v sezóně

 

1. Petr Bartoš 250 b.

2. Michal Votroubek 208 b.

3. Martin Trávníček 184 b.

4. Martin Žerava 162 b.

5. Zdeněk Blábolil 158 b.

 

Výsledky Veterán 50+

Celkově v Kramolíně

 

1. Martin Žerava (1–1, KRTZ Motorsport)

2. Roman Skalka (2–2)

3. Rostislav Hlaváček (3–3)

4. Hans-Peter Wimmer (4–5, Motosport Chýnov v AČR)

5. Pavel Tomeš (7–4)

 

Průběžně v sezóně

 

1. Roman Skalka 206 b.

2. Martin Žerava 200 b.

3. Rostislav Hlaváček 188 b.

4. Petr Dokoupil 180 b.

5. Miroslav Kurka 107 b.

 foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 1828

Sedmý a již poslední závod HT Group OMČR se pojede 29. 9. 2024 v Opatově. Určitě si tento závod nenechte ujít!

Pro nedostatečný počet přihlášených týmů byl zrušen závod družstev, který se měl uskutečnit v polovině října. Děkujeme všem posádkám, které se registrovaly. 

Kompletní výsledkový servis z Kramolína najdete ZDE.

Sledujte nás na Instagramu nebo na Facebooku.

 

Text: Dominika Kvapilová

Foto: Radek Lavička

 foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 214foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 267foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 515foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 596foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 870foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 937foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 2897foto radeklavicka mx mcr kramolin 2024 2986


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 192 krát Naposledy změněno středa, 18 září 2024 15:25