Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Dalečína 1. 8. 2021
pondělí, 26 červenec 2021 15:47

Pozvánka do Dalečína 1. 8. 2021

Napsal(a) 
V loňské sezóně Dalečín zahájil sezónu motokrosu jako jeden z prvních v Evropě. V neděli 1. srpna zavítá kolotoč MMČR znovu do Dalečína, kde se uskuteční už třetí klání letošní sezóny a boje o mistrovské body. Jezdci se mohou opět těšit na rychlou a připravenou trať. Fanoušci na souboje českých i zahraničních pilotů!

MX1

Po dvou odjetých závodech přijede do Dalečína s červenou tabulkou José Butron (JD Gunnex KTM Racing Team). Ten to opět nebude mít jednoduché, protože svou roli nejlepšího Čecha bude chtít stvrdit průběžně druhý Dušan Drdaj (PP Racing). Bronzová příčka patří po Jiníně Jaromírovi Romančíkovi (Jarsen Team klub v AČR). O pódiová umístění může bojovat také čtvrtý Michael Kratzer (KRTZ motorsport). Jihočech Rudolf Plch (Extreme Motorsport) je dalším rychlým pilotem a průběžně uzavírá pětici nejlepších. Ne zrovna povedený vstup do sezóny zažívá šestý Martin Krč (Osička MX Team). Martin se bude chtít v Dalečíně ukázat v tom nejlepším světle. Sedmou pozici drží německý mazák Max Nagl (Haas Racing Team), který by se měl závodu také zúčastnit. Svou průběžnou pozici bude chtít vylepšit také osmý Martin Michek (HT Group Racing Team).

foto radeklavicka mx mmcr jinin 2021 4597

MX2

Aktuálním lídrem třídy je slovenský závodník Šimon Jošt (Osička MX Team), za kterým zaostává o pouhých deset bodů druhý Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team). Dravý závodník Petr Rathouský (Orion Racing Team) chce být v tabulce ještě výše, prozatím je však třetí. V letošní sezóně je vidět i rakouský závodník Markus Rammel (Motosport Chýnov v AČR). Po dvou závodech je průběžně čtvrtý jezdcem Slovák Tomáš Kohút (Osička MX Team). V letošní sezóně jede Marek Sukup (HT Group Racing Team) na čtyřtaktním motocyklu a průběžně drží šesté místo. Zkušený Filip Neugebauer (JD Gunnex KTM Racing Team) je průběžně na sedmém místě. Na dvoutaktní motorce drží osmou pozici Jiří Matějec (HT Group Racing Team).

foto radeklavicka mx mmcr jinin 2021 1642 2

85 ccm

Nejlepším pilotem mezi jezdci na motocyklem o objemu do 85 ccm je aktuálně Dominik Kučeřík (Orion Racing Team). Druhý Vítězslav Marek (Cermen Racing Team) se závodu nezúčastní z důvodu termínové kolize s Mistrovstvím světa juniorů, které se koná v řeckém Megalopolis. O pódiová umístění se v Dalečíně popere také třetí Martin Závrský (New2 Project) se čtvrtým Martinem Červenkou (Orion Racing Team). Průběžné šesté místo zaujímá Marek Novák (JB MX Racing), osmý je prozatím Jakub Zahradník (JB MX Racing). Na startu neuvidíme pátého Přemysla Zimka (Auctor MX Team) a sedmého Stanislava Pojara, kteří se stejně jako Marek účastní závodu v Řecku.

foto radeklavicka mx mmcr jinin 2021 151

Veteráni

Ve veteránech je průběžným lídrem Petr Bartoš (Orion Racing Team). Na závody se letos vrátil Zdeněk Blábolil (Yamaha Čepelák Racing Team), jemuž prozatím patří druhé místo. Na třetí pozici je Jan Douša. Čtvrtá pozice patří Martinovi Brádkovi (4 Cross Racing). Daří se i Eduardovi Těšínskému, který je průběžně pátý před Stanislavem Horským a Tomášem Linkem (SMX Racing Team Rudník). Osmým nejlepším pilotem je Petr Dokoupil (KRTZ motorsport).

Dokoupil je však průběžně první v podkategorii Veterán nad 50. Druhý je s 86 body Roman Skalka. Bronzovou příčku drží po dvou odjetých závodech Josef Nesejt (MX Martin Group).

foto radeklavicka mx mmcr jinin 2021 3879

Autor: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička

cm kuta 2021 dalecin


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 940 krát Naposledy změněno pondělí, 26 červenec 2021 16:08