Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Kaplice 15. 8. 2021
pondělí, 09 srpen 2021 22:48

Pozvánka do Kaplice 15. 8. 2021

Napsal(a) 
Dostáváme se do poloviny sezóny a už v neděli 15. srpna se náš seriál přesouvá na jihočeskou trať do Kaplice. Zdejší pořadatelé už dlouho pracují tak, abychom se ze závodů vraceli spokojeni a plní elánu. Jaké souboje můžeme očekávat?

MX1

I po třech odjetých závodech drží červenou tabulku španělský závodník José Butron (JD Gunnex KTM Racing Team). Stále nejlepším českým závodníkem je druhý Dušan Drdaj (PP Racing), kterého v Dalečíně potrápila technika. V Kaplici se neukáže průběžně třetí Max Nagl (Haas Racing Team), který bude plnit své povinnosti na závodech ADAC. Překvapivé výkony podává čtvrtý Michael Kratzer (KRTZ motorsport), který zajíždí vyrovnané výsledky. Ty ho stále udržují v bojích o medaile. Pátý Jaromír Romančík (Jarsen Team klub v AČR) se o víkendu zúčastnil mistrovství Evropy v enduru, tak se nechme překvapit, jak bude připraven do Kaplice. Šestým závodníkem průběžného pořadí je Martin Michek (HT Group Racing Team), který se naopak představil na závodech dálkové rallye. I on bude chtít bojovat o umístění na stupních vítězů, kam už by rád nakoukl i sedmý Martin Krč (Osička MX Team). Do hodnocení závodu může promluvit také osmý Rudolf Plch (Extreme Motorsport).

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2021 6315

MX2

Mezi jezdci na dvěstěpadesátkách bude s červenou tabulkou závodit slovenský pilot Šimon Jošt (Osička MX Team). Druhé místo drží na seniorském mistrovství Petr Rathouský (Orion Racing Team), který se o víkendu zúčastnil MMČR Juniorů, kde je aktuálním lídrem třídy. Průběžně třetím mužem seriálu je Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team), jemuž na posledním závodě chybělo málo, aby se dostal na stupně vítězů. Čtvrtý Tomáš Kohút (Osička MX Team) letos zajíždí vyrovnané výsledky. Stále rychlým pilotem je pátý Marek Sukup (HT Group Racing Team), který dokáže potrápit rychlejší závodníky. Filip Neugebauer (JD Gunnex KTM Racing Team) je po Dalečíně klasifikován na šestém místě. Sedmé místo zaujímá Markus Rammel (Motosport Chýnov v AČR), který se však nezúčastnil posledního závodu. Na startu by neměly chybět ani další slovenské vlajky, konkrétně v podání osmého Pavola Repčáka (SMF).

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2021 5593

85 ccm

Martin Závrský (NEW2 Project) bude chtít v Kaplici znovu dokázat svou rychlost a zvítězit. Bude to mít však těžké, protože mu na záda bude dýchat druhý Dominik Kučeřík (Orion Racing Team), který Závrskému nedá nic zadarmo. Třetí Vítězslav Marek (Cermen Racing Team) se však dalšího závodu nezúčastní. Závodit bude na německém mistrovství ADAC, tudíž má čtvrtý Martin Červenka (Orion Racing Team) volnou cestu. Do hry o pódium může promluvit pátý Přemysl Zimek (Auctor MX Team), který poměřil své síly se světovou špičkou v Řecku. Marek Novák (JB MX Racing) je průběžně šestý, ale ztrácí jenom nízký počet bodů na lepší pozice. Sedmý je po osmi závodech Jakub Zahradník (WMZ). Do osmičky nejlepších se vejde ještě Tadeáš Klamt (SV34 Racing Team).

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2021 1706

Veterán                   

Ve veteránech nenašel přemožitele Petr Bartoš (Orion Racing Team), jehož cílem je obhájit loňský titul. Zdeněk Blábolil (Yamaha Čepelák Racing Team) dojel všechny závodní rozjížďky druhý a patří mu i průběžná dvojka. Na bronzové pozici se drží Martin Brádka (4 Cross Racing), kterého může bodově ohrozit Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy). Na pátém průběžném místě je klasifikován Eduard Těšínský. Vladislav Mužík (Motosport Chýnov v AČR) sice první závod vynechal, ale už nyní míří do TOP5, prozatím je šestý. Sedmé místo zaujímá Jan Douša (SMS Jižní Čechy). Na osmém místě je průběžně Tomáš Linek (SMX Racing Team).

Ve veteránech nad padesát let vede Petr Dokoupil (KRTZ motorsport), kterého můžou na zisku bodů ohrozit Roman Skalka a Josef Nesejt (MX Martin Group).

foto radeklavicka mx mmcr dalecin 2021 4999

Autor: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička

kaplice 1


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 641 krát Naposledy změněno pondělí, 09 srpen 2021 23:05