Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Kramolína 10. 7. 2022
pondělí, 04 červenec 2022 09:23

Pozvánka do Kramolína 10. 7. 2022

Napsal(a) 
Už v neděli se do západočeského Kramolína vrátí seriál Kůta MM ČR v motokrosu po tříleté přestávce. V neděli 10. července se tak zde, v obci, kde takřka všichni milují motorsport, uskuteční motokros na té nejvyšší úrovni, která je u nás možná. Mezinárodní motokrosový seriál měl po závodě v Kaplici téměř dvouměsíční pauzu, bude tak zajímavé sledovat, jak jezdci využili tento prostor na přípravu a kdo bude chtít ze třetího mistrovského závodu vytěžit maximum bodů.

MX1

Aktuálním lídrem šampionátu je německý závodník Maximilian Nagl (Haas Racing Team). Nagl se bohužel na nepomuckém závodišti neukáže, protože bude závodit na domácím mistrovství v Tensfeldu. Z Kramolína si tak může červenou tabulku odvézt některý z dalších závodníků. Silnými aspiranty jsou průběžně druhý Pavol Repčák (Orion Racing Team) a třetí Martin Krč (Osička MX Team). Rychlá trať by mohla sedět i aktuálně čtvrtému Dušanovi Drdajovi (PP Racing). Pouhé dva body na Drdaje ztrácí jihočeský závodník Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team), který je v průběžném pořadí pátý. Povedený vstup do sezóny zažívá šestý Patrik Liška (HT Group Racing Team), který bude chtít udržet svou pozici před týmovým kolegou Martinem Michkem. Průběžně osmý je po dvou závodech Jaromír Romančík, který soupeřům ukazuje, že je s ním stále třeba počítat!

foto radeklavicka mx mmcr kaplice 2022 402

MX2

Červenou tabulku si na předchozím závodě v Kaplici vybojoval Adam Dušek (KRTZ motorsport), který v Kramolíně bude chtít navýšit aktuálně devítibodový náskok na druhého Jana Wagenknechta (HT Group Racing Team). Nebude to však jednoduché, protože Wagenknecht je slušně rozjetý. Třetí místo drží Martin Venhoda (Q Racing Team), jehož bodový náskok by rád snížil čtvrtý Daniel Mandys (MTX Racing Team). Mandysovým největším soupeřem je letos prozatím pátý Denis Poláš (Rentor motorsport). Oba jezdci zajíždějí vyrovnané výsledky a bude zajímavé sledovat jejich další vzájemné souboje. Jako šestý je hodnocen Kristóf Jakob (Buksa/Ados KTM Team) z Maďarska. Sedmou pozici zaujímá Radek Větrovský (CEMF). Svou aktuálně osmou pozici bude chtít vylepšit Tomáš Kohút (Osička MX Team), který vynechal první závod v Dalečíně a chybí mu tak velký počet bodů.

foto radeklavicka mx mmcr kaplice 2022 3408

85 ccm

Po posledním závodě v Kaplici se na čele seriálu držel s bodovým náskokem Marek Novák (JB MX Racing). Jeho místo bude chtít přebrat Martin Červenka (Orion Racing Team), který se po Kaplici držel na druhém místě. Třetí byl se 123 body Stanislav Pojar (ÚAMK Zejax Motoklub) a čtvrtý David Kadleček (Rentor motorpsort). Pátým nejlepším závodníkem se po čtyřech odjetých závodech stal Adam Hruška (Motosport Chýnov v AČR).

Poslední závod v Kaplici byl generálkou před dalším závodem – tentokrát evropským EMX85. Do hlavního závodu se kvalifikovalo hned několik našich pilotů. Nejúspěšnějším z nich byl Vítězslav Marek (Cermen Racing Team). Na startu nechyběl ani David Widerwill (Cermen Racing Team), Martin Červenka, Stanislav Pojar, Jakub Zahradník, David Kadleček, Jan Švandrlík (Q Racing Team), Matyáš Výleta (KRTZ motorsport) nebo Filip Skřivan.

Ještě před Kramolínem absolvovali jezdci na pětaosmdesátkách závod EMX85 ve Velkých Uhercích na Slovensku. V úterý absolvují závod MMČR v rámci juniorského šampionátu v Rudníku, který může zamíchat průběžnými výsledky.

foto radeklavicka mx mmcr kaplice 2022 747

Veterán

Mezi jezdci třídy veterán je pořadí na nevyšších stupních rozděleno už od prvního závodu. Aktuálním lídrem třídy je Petr Bartoš (Orion Racing Team). Prozatím skončil vždy na druhém místě Martin Žerava (KRTZ motorsport), který nedal žádnou šanci třetímu Michalovi Votroubkovi (STR Racing). Svůj povedený vstup do sezóny zažívá Eduard Těšínský (SMS Střední Čechy), jenž je aktuálně čtvrtý. Pátým nejrychlejším veteránem je Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team), který se stejně jako v loňské sezóně bude prát o body se šestým Vladislavem Mužíkem (Motosport Chýnov v AČR) a sedmým Martinem Brádkou (4 Cross Racing). Aktuálně osmým závodníkem je před Kramolínem Stanislav Horský (SMS Jižní Čechy). V podkategorii veterán nad padesát let je vedoucím jezdcem Roman Skalka (STR Racing), druhý je Jan Froněk (BO Motor-Oil Racing Team) a třetí Petr Dokoupil (KRTZ motorsport).

foto radeklavicka mx mmcr kaplice 2022 108

Text: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 745 krát Naposledy změněno pondělí, 04 červenec 2022 09:44