Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací

Český motokros - Pozvánka do Petrovic 31. 7. 2022
pondělí, 25 červenec 2022 14:55

Pozvánka do Petrovic 31. 7. 2022

Napsal(a) 
Poslední červencová neděle bude dějištěm již čtvrtého závodu Kůta MM ČR v motokrosu v Petrovicích u Karviné. Čtvrtý závod přesune mistrovský seriál za svou polovinu. Nechme se tak překvapit, jak budou jezdci bojovat a kdy začnou taktizovat. V Petrovicích, které se nacházejí ve východním cípu České republiky, se opět představí tradiční kategorie – MX1, MX2, 85 ccm a veterán. Jak si aktuálně vedou jezdci v jednotlivých třídách?

MX1

Po Kramolíně se do vedení třídy dostal Pavol Repčák (Orion Racing Team), který svou pozici bude chtít udržet dlouhou dobu. Nebude to mít jednoduché, ze druhého místa ho bude chtít předjet Martin Krč (Osička MX Team) a ze třetího Dušan Drdaj (PP Racing).  Z důvodu termínové kolize znovu neuvidíme na startu čtvrtého Maxe Nagla (Haas Racing Team). Páté a šesté místo zaujímá jihočeská dvojice Martin Michek (HT Group Racing Team) a Rudolf Plch (Promoto Husqvarna Racing Team). Po absenci na prvním závodě drží sedmé místo Slovák Šimon Jošt (Osička MX Team). Do nejlepší osmičky se po Kramolíně propracoval také Rudolf Weschta (Air Power).

MX1

MX2

Pořadí na čele třídy je velice vyrovnané. Se 124 body a červenou tabulkou dorazí na závody lídr Adam Dušek (KRTZ motorsport). Na záda mu šlape hned několik pilotů. Druhý Jan Wagenknecht (HT Group Racing Team) ztrácí 8 bodů a třetí Martin Venhoda (Q Racing Team) je nedaleko za ním. Pozice je v ohrožení také od slušně rozjetého Tomáše Kohúta (Osička MX Team), který je před Petrovicemi čtvrtý. Na průběžné páté místo se propadl Daniel Mandys (MTX Racing Team). Průběžná šestá pozice patří Jaroslavovi Katriňákovi (CEMF), kterého může bodově potrápit jeho krajan Denis Poláš (Rentor motorsport). Osmičku nejlepších uzavírá juniorský závodník Tomáš Pikart (New2 Project).

MX2

85 ccm

S červenou tabulkou přijede do Petrovic Marek Novák (JB MX Racing). Průběžně druhým jezdcem pořadí je Martin Červenka (Orion Racing Team), kterého na posledním závodě v Kramolíně potrápila technika. Třetí místo si drží Stanislav Pojar (ÚAMK Zejax Motoklub). Hned za ním je na čtvrté pozici David Widerwill (Cermen Racing Team) a Adam Hruška (Motosport Chýnov v AČR) na páté. Šestou pozici zaujímá Jakub Zahradník (SMS Morava). Sedmý je aktuálně David Kadleček (Rentor motorpsort) a osmičku nejlepších doplňuje maďarský reprezentant Ferenc Orlov (Motosport Chýnov v AČR).

85 ccm

Veterán

Téměř jasným lídrem je po celé trvání letošní sezóny Petr Bartoš (Orion Racing Team). Nepovedlo se ho zatím překonat ani druhému Martinovi Žeravovi (KRTZ motorsport) a třetímu Michalovi Votroubkovi (STR Racing). Povedený start do sezóny zažívá Eduard Těšínský (sMS Střední Čechy), který je aktuálně hodnocen jako čtvrtý. Pátý je po třech závodech Zdeněk Blábolil (Promoto Husqvarna Racing Team). O šestý místo panuje souboj mezi Martinem Brádkou (4 Cross Racing) a sedmým Stanislavem Horským (SMS Jižní Čechy). Osmým nejlepším veteránem je Roman Skalka (STR Racing).

veterán

cm kuta 2022 petrovice

Text: Pavel Horák

Foto: Radek Lavička


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /web/htdocs1/ceskymotokroscz/home/www/templates/rt_fresco_responsive/html/com_k2/default/item.php on line 250
Číst 561 krát Naposledy změněno pondělí, 25 červenec 2022 15:02